Cykelstjerne har scoret 875.000 kroner – på ikke at udføre arbejde han er blevet betalt for

Del artiklen her:

På trods af at afgørende dele af opgaverne Jesper Worre skulle have udført ved Tour-starten i Danmark er blevet frataget ham, har han allerede modtaget fuld betaling – og skal ikke udføre flere opgaver for Tour-sekretariatet.

Tour de France-starten i Danmark ser i høj grad ud til at være stedet, hvor danske eksryttere har sikret sig store indtægter – uanset at deres ydelser ikke er ønskede. Det drejer sig nemlig ikke kun om den tidligere amatørverdensmester Alex Pedersen, der oprindeligt blev ansat som direktør for Tour-starten – og samtidig scorede lige under 1 million skattekroner på, at årets første etaper af Tour de France finder sted i Danmark.

Men også om Jesper Worre, der samtidig har det til fælles med Alex Pedersen, at Tour-sekretariatet under Københavns Kommune, reelt har fravalgt dem. Det kom frem tilbage i begyndelsen af april, hvor både Alex Pedersen og Jesper Worre udtalte til BT, at deres tilknytning til Tour-projektet efterhånden var noget nær ikke-eksisterende, efter hvad der blev omtalt som en intern magtkamp på Københavns Rådhus.

Læs også : Cykelstjerne scorer millionløn – selv om kommune har degraderet ham

Den gjorde ifølge de to tidligere topryttere, at de var blevet sat helt udenfor indflydelse. En bestemmende indflydelse, der i stedet i høj grad gik til mere etablerede embedsmænd fra Københavns Kommune – og deres politiske chefer.

Københavns Kommunes oversigt over udbetalinger til Jesper Worres anpartsselskab i forbindelse med Tour de France i Danmark

 

Fravalgte cykelfolk indgik aftaler med hinanden

Fravalget af Jesper Worre har dog ikke gjort, at skatteyderne af den grund, har opnået en stor besparelse. For som det fremgår af aktindsigter Journalista.dk har fået adgang til fra Københavns Kommunes Tour de France-sekretariat, har også Jesper Worre modtaget en markant betaling.

Læs også : Direktør hos Københavns Kommune scorer millionløn efter kæmpe lønforhøjelse – og bonus på 937.500 kroner for at Tour de France kommer til Danmark

Således fremgår det af opgørelsen, at han via sit anpartsselskab i begyndelsen af februar i år, modtog den sidste udbetaling på 150.000 kroner fra Københavns Kommune grundet det, der omtales som ”Resterende honorar 2022 jvf. Tillægsaftale”. Derved nåede de samlede indbetalinger fra kommunens Tour-sekretariat til Jesper Worres anpartsselskab op i 875.811 kroner, når der sker medregning af moms.

Læs også : Tour-start for eliten : Skal feste for millioner af skattekroner

Det må i denne sammenhæng anses for særdeles iøjnefaldende, at den sidste udbetaling til Worres anpartsselskab faldt på trods af, at væsentlige dele af opgaverne den tidligere cykelrytter skulle have udført for Tour de France-starten i Danmark, slet ikke var bare i nærheden af at være afsluttet i begyndelsen af februar. Således fremgår det af aftalen indgået mellem Københavns Kommune og Jesper Worre, at han eksempelvis skulle have været ansvarlig for ledelsen af de mange frivillige, der skal være til stede under Tour-starten. På samme måde som Jesper Worre også ifølge den indgåede aftale er blevet aflønnet for, at han skulle stå for en del af sikkerheden i forhold til selve løbets afvikling.

Læs også : Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

Det har dog ikke kun været i forhold til Københavns Kommunes fravalg af Jesper Worre og Alex Pedersen, at der har været en klar forbindelse mellem dem. Således var det Alex Pedersen der på vegne af Københavns Kommune og Tour-sekretariatet, indgik den guldrandede aftale med sin tidligere cykelkollega, Jesper Worre.

Aftale indgået mellem Københavns Kommune og Jesper Worres anpartsselskab i forbindelse med Tour de France i Danmark

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*