Kommune sælger sponsorater for mediegigant – og støtter den selv kontant med millioner af skattekroner

Ringkøbing-Skjern Kommunes pressefoto af sit rådhus
Del artiklen her:

Selv om Nordisk Film er blandt de absolutte topscorere indenfor den danske medieverden, er det alligevel de vestjyske skatteydere der må holde for, når der skal ske filmatisering af en succesroman.

Et af de klassiske udtryk hos specielt mindre jyske kommuner er, at de ønsker at komme på Danmarkskortet. Det ment i overført betydning, fordi den udbredte opfattelse blandt denne gruppe af kommuner er, at de ikke opnår den bevågenhed, de burde være berettiget til.

Et ønske om opmærksomhed, som bestemt ikke er gået de store medievirksomheders næse forbi. Eksempelvis ikke hos Danmarks Radio, der som Journalista.dk tidligere har kunnet dokumentere, har krævet betalinger i millionklassen, for at flytte Melodi Grand Prix væk fra hovedstaden og ud til provinsen. Ligesom statsmediet, der ellers fast modtager et stort milliardbeløb over Finansloven, fx også har krævet at få betalt hotelværelser, når reality-deltagere har skullet overnatte.

Læs også : Lille kommune skærer dybt på sine svageste – og giver direktør 1.169.290 kroner i fratrædelsesgodtgørelse

Overnatningerne til reality-deltagerne skete i forbindelse med, at at DR Ultra rykkede udenfor København. Det til Ringkøbing-Skjern Kommune, hvis skatteydere nu igen har måttet finde den store pung frem.

Ringkøbing-Skjern Kommunes forpligtelser overfor Nordisk Film ved filmatiseringen af Stine Pilgaards bog Meter i sekundet

 

Kontant tilskud på 2 millioner kroner – og kommunal bistand til at sælge sponsorater

Det i forbindelse med filmatiseringen af bogen Meter i sekundet, der blev udgivet af Stine Pilgaard i 2020. Optagelser som starter dette forår, hvilket er lagt i hænderne på instruktøren Hella Joof.

Læs også : Ringkøbing-Skjern ansatte ny kommunaldirektør – som steg 445.000 kroner i løn i forhold til forgængeren

Økonomisk er filmatiseringen skruet sammen på en måde, så en del del af finansieringen kommer fra Ringkøbing-Skjern Kommune. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, støtter den både kontant økonomisk og med anden form for bistand. Således betaler de vestjyske skatteydere 2 millioner kroner, ligesom forvaltningen har bundet sig til at være behjælpelig med at indgå forskellige sponsoraftaler.

Læs også : I kø til eftervederlag : Selv genvalgte byrådsmedlemmer scorer mange hundrede tusinde kroner

I alt drejer det sig om 700.000 kroner, som Ringkøbing-Skjern Kommune, der typisk markedsfører sig under slogannet Naturens Rige, ifølge de udleverede aktindsigter, har bundet sig til at hjælpe med at sikre. Sponsorater som ifølge aftalen mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Nordisk Film, skal indgås mellem medievirksomheden og private vestjyske firmaer.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*