Selv om projektet aldrig blev til noget, var der alligevel afregning ved Kasse 1 for Radio Louds nye podcastredaktør, Rasmus Mark Pedersen.
En af de helt store indtægtskilder i disse år for en række store danske medier og mediefolk er mediestøtten, som udbetales via forskellige ordninger. Det klart største er de udbetalinger, som i runde tal sikrer medierne op til 1/3 af medarbejdernes lønninger. Denne del af mediestøtteordningerne bygger på forholdsvist objektive kriterier, som fastslår hvornår medierne har krav på hjælp fra skatteyderne og i hvilket omfang dette i givet fald skal ske.
Anderledes forholder det sig med den såkaldte Innovationspulje, hvor det i meget høj grad er subjektive vurderinger foretaget med udgangspunkt i Slots- og Kulturstyrelsen der fastslår, hvem der får støtte og hvor stor en uddeling modtageren tildeles. Et forhold der ofte har gjort at mange af de projekter som har modtaget selv store tilskudsbeløb, enten ikke er blevet til noget, eller er endt med at udkomme på en anden måde, end hvad der blev lagt op til i ansøgningerne.
Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
Et eksempel på førstnævnte er projektet Den Gode Avis, som Rasmus Mark Pedersen i 2019 modtog et offentligt tilskud på 300.000 kroner til. Det for at finde ud af, om der var basis for at oprette mediet, hvis nærmere indhold henstod noget i det uvisse.
Medienævnet : Vil ødelægge forretningsmodellen for aldrig åbnet medie
Et forhold der ikke efterfølgende har ændret sig, for her mere end et år efter at Rasmus Mark Pedersen fik udbetalt de 300.000 kroner i mediestøtten, er Den Gode Avis aldrig blevet lanceret. Samtidig er han netop startet på et nyt job, da han er blevet ansat som podcastredaktør på den skandaleramte Radio Loud.
På trods af at det er skatteyderne der betalte de 300.000 kroner til Rasmus Mark Pedersen, er det ikke muligt for offentligheden af få oplyst, hvad pengene er gået til – eksempelvis om fokus for Rasmus Mark Pedersen alene har været på at udbetale løn til sig selv. For overfor Journalista.dk fortæller Slots- og Kulturstyrelsen, vil det få uoverskuelige konsekvenser for Rasmus Mark Pedersens virksomhedsdrift, hvis offentligheden får adgang til oplysninger om hans forbrug af mediestøtten.
En konklusion man fra Medienævnets side er nået frem til, efter at det har været i kontakt med Rasmus Mark Pedersen. Det hovedsageligt ud fra betragtninger om, at offentliggørelse vil skade podcastredaktørens forretningsmodel for det medie, der aldrig er blevet til noget.
Læs også : Louds korrespondenter forsvinder en for en : Påstod at have seks – men har maksimalt tre
Læs også : Økonomiske udfordringer på Loud : Har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året
Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn
Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet
Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv
Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket
Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles
Læs også : Loud-bagmænd : Vi genudsender igen og igen for at score et større overskud
Læs også : Loud-medejer smider medarbejder under bussen : Hans skyld vi ikke overholdt reglerne
Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt
Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring
Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger
Læs også : Loud-bagmænds definition af egenproduktion : Klassisk musik der gentages igen og igen
Læs også : Loud lancerer lovet journalistisk flagskib – når det engang passer ind
Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio
Vær den første til at kommentere