Skandaleramt ret hjælper politiet i Mette Frederiksen-sag : Nægter forsvarer basale oplysninger om anmeldere i dukkesag

Del artiklen her:

Rettens præsident har tidligere uretmæssigt beskyldt statsministerens politiske modstandere for lovovertrædelser – og endda før opfundet sin egen lovgivning, da en af hans medarbejdere blev fanget på en båndoptagelse.

Var det Mette Frederiksen selv, der indgav en politianmeldelse i forlængelse af en demonstration, hvor der blev hængt en brændende dukke op af hende? Det er et spørgsmål, som Danmarks mest skandaleramte ret ikke ønsker, offentligheden skal have adgang til oplysninger om.

En beslutning truffet tidligere på ugen af Retten på Frederiksberg i forbindelse med en straffesag, hvor forsvarsadvokaten for en af aktivisterne ved en Men In Black-demonstration tilbage i 2020, ønsker at få oplyst hvem anmelderen var. Det efter at politiet og anklagemyndigheden har nægtet det på trods af, at det er sædvane for politiet uden videre at fremsende oplysningerne til forsvarsadvokaterne, så de derved får bedre mulighed for at forbedre sagerne mod deres klienter.

Læs også : Præsident for skandaleramt ret i nye problemer : Misforstod reglerne, handlede klart i strid med god forvaltningsskik – og nægter at undskylde for sine fejl

Men med opbakning fra Retten på Frederiksberg, har politiet nu mulighed for at lægge et røgslør ud over, hvorfor ordensmagten overhovedet gik ind i sagen om en ophængt dukke.

På denne var der påklistet et billede af Mette Frederiksen, som var ledsaget af teksten : ”Hun må og skal aflives”.

 

Retspræsident har tidligere opfundet sin egen lovgivning

Retten på Frederiksberg må dog langt fra anses for at være en tilfældig ret, når det handler om på iøjnefaldende måde, at se bort fra tidligere praksis. Et forhold som vi her på Journalista.dk, har dokumenteret i en række sammenhænge.

Læs også : Retspræsident og hans nævn så stort på reglerne : Beklageligt at han ikke havde styr på juraen

Ikke kun da retspræsident Christian Lundblad overfor os skriftligt og urigtigt oplyste, at det var ulovligt at optage sine egne telefonsamtaler, med mindre man havde fået en forudgående ransagelseskendelse. En påstand der blev fremført i forlængelse af en markant sagsbehandling, der var udført af assessoren ved Retten på Frederiksberg, Ulla Otken. Således har hun eksempelvis tidligere indsat sig selv som dommer i en sag, hvor en af parterne havde indgivet politianmeldelse mod hende. Ligesom hun fx desuden er blevet dømt ved den såkaldte Særlige Klageret for en noget anderledes optræden i en bus, hvilket Christian Lundblad gentagne gange nægtede at forholde sig til overfor Journalista.dk.

Læs også : Retspræsident opfandt lovgivning – da hans skandaleramte dommer blev presset

Også i forhold til den juridiske sagsbehandling, har både Christian Lundblad og Ulla Otken haft udtalte udfordringer. I forhold til Ulla Otken måske mest udtalt i en straffesag, hvor hun i første omgang valgte at udvise et medlem af Levankovic-familien, for efterfølgende at omgøre sin afgørelse. Mens Christian Lundblad i sin egenskab af også at være formand for Indsamlingsnævnet gik offentligt ud og krævede, at Nye Borgerlige standsede en indsamling, han mente var i strid med reglerne.

Læs også : Arving i opgør mod bobestyrer og skifteret : Vi ønsker hende ikke – men retten kræver vi skal bruge hende

Problemet var dog bare, at det var Nye Borgerlige og ikke Christian Lundblad, der faktisk havde et overblik over, hvordan reglerne hang sammen.

 

Læs også : Arving politianmelder advokat : Hun har foræret mine ting væk

Læs også : Afsløring : Retten på Frederiksberg efterforskes for overtrædelser af Straffeloven – i forbindelse med DR-program

Læs også : Arving : Bobestyrer tilbageholder vores arv – og vil kun udbetale en del mod at vi ikke klager over hende

Læs også : Arving : Skifterettens stædighed kostede os over 50.000 kroner – og vejledte os ikke

Læs også : Retspræsident ignorerer henvendelser : Nægter at udlevere lovpligtige oplysninger om medarbejder

Læs også : Retspræsident nægtede at have udleveret bilag til DR-program – dukkede alligevel op i udsendelsen

Læs også : Dommer havde ikke styr på juraen ved udvisning af Levakovic-gangster – bruger også stillingsbetegnelser hun ikke har

Læs også : Embedsmænd dækkede i månedsvis over dømt dommer : Nu er de blevet tvunget til at oplyse navnet på dommerens arbejdsplads

Læs også : Retspræsident lukker ned: Nægter at oplyse navnet på dømt dommer

Læs også : Embedsmænd dækker over dømt dommer: Nu har klageinstansen – endnu engang – pålagt dem at oplyse navnet

Læs også : Lydoptagelse : Dommer politianmeldt – men krævede alligevel at dømme anmelderen i anden sag

Læs også : Retspræsident opfandt lovgivning – da hans skandaleramte dommer blev presset

Læs også : Præsident for skandaleramt ret i nye problemer : Misforstod reglerne, handlede klart i strid med god forvaltningsskik – og nægter at undskylde for sine fejl

Læs også : Retspræsident og hans nævn så stort på reglerne : Beklageligt at han ikke havde styr på juraen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*