Da Berlingske satte sig på magten på Radio Loud, betød det samtidigt afskeden med et nært familiemedlem til den hidtidige bestyrelsesformand.
Når taler falder på Radio Loud har fokus i høj grad været på de nærmest ikke-eksisterende lyttertal, som stationen, der årligt modtager 60 millioner kroner i statstilskud, har kunnet fremvise. Løbende har de nemlig været så lave, at de slet ikke har kunnet måles.
Men bag skandalen om lyttertallene, ligger også historien om en statsfinansieret public service-station, som har haft store udfordringer på de interne linjer. Blandt andet på ledelsesgangen, hvor Radio Loud på trods af blot at have været i luften et enkelt år, allerede har haft tre forskellige administrerende direktører. På samme måde som det også må anses for iøjnefaldende, at Radio Louds oprindelige ejerkreds har gjort det til en millionforretning på skatteydernes regning at drive andre radio- og tv-stationer, hvor antallet af lyttere og seere i bedste fald må anses for at være særdeles begrænsede.
Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
Da Radio Loud gik i luften 1. april sidste år, var det desuden markant at flere med åbenlyse forbindelser til ledelsen, var blevet ansat i ledende stillinger. Det drejede sig ikke kun om den satireansvarlige, som var gode venner med programchefen. Men også den daværende bestyrelsesformand, Martin Brandt Larsen, måtte anses for at stikke ud i den forbindelse.
Mange medarbejdere og leverandører med fælles DR-fortid
Det da hans fætter, Kenneth Brandt, blev ansat hos Radio Louds moderselskab, Kulturradio Danmarks A/S, hvor han fik rang af regnskabschef. Overfor Journalista.dk oplyste Kenneth Brandt efterfølgende, at alt var gået efter bogen og ansættelsen ikke var sket, fordi han var i familie med Martin Brandt Larsen.
Kenneth Brandt er ikke længere en del af Radio Louds ledelse, da han ifølge sin offentlige LinkedIN-profil fik nyt arbejde den 1. december. Der er dog ikke tale om noget stort geografisk skift for Kenneth Brandt, da han blev i Svendborg – denne gang via et arbejde som økonomikonsulent hos den sydfynske kommune.
Skiftet den 1. december skete samme dag, som Berlingske ikke kun købte sig ind i Kulturradio Danmark. Men også indsatte den konkursramte Lars Schmidt som ny administrerende direktør, efter han overtog posten fra Finn Høffner, der som Journalista.dk tidligere har kunnet afdække, syntes at have gjort brug af et pumpet cv.
I 2020 forlod Radio Louds satireansvarlige også den skandaleramte station, efter at han blev ansat på trods af, at man ellers fra bagmændenes side havde lovet at tilknytte en kendt og erfaren satiriker i hans sted.
Men dermed er det dog ikke helt slut med iøjnefaldende ansættelser hos Radio Loud, da en række af stationens medarbejdere har en fælles fortid på Danmarks Radio. På samme måde som også mange af leverandørerne, tidligere har været ansat på statsmediet sammen med medarbejdere, der i dag har ledende stillinger på Radio Loud.
Læs også : Loud med omfattende revisorpåtegninger: Radio- og TV-Nævnet mærklægger årsagerne
Læs også : Louds korrespondenter forsvinder en for en : Påstod at have seks – men har maksimalt tre
Læs også : Økonomiske udfordringer på Loud : Har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året
Læs også : Lønfest på Loud : Redaktør scorer 558.250 kroner på at redigere ét program – hjemme fra privaten
Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn
Læs også : Loud har succes med sine podcasts – i lande hvor der ikke tales dansk
Læs også : Loud-chef kontaktede kritikers kunde : Hun forsøgte at få mig fyret med usande påstande
Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet
Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv
Læs også : Efter pres fra Journalista.dk : Berlingskes topchef krøb til korset – og oplyser købsprisen på Radio Loud
Læs også : Loud fjernet fra lyttermålinger : Har simpelthen for få lyttere
Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket
Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles
Læs også : Loud-bagmænd : Vi genudsender igen og igen for at score et større overskud
Læs også : Loud-medejer smider medarbejder under bussen : Hans skyld vi ikke overholdt reglerne
Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt
Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring
Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger
Læs også : Loud-bagmænds definition af egenproduktion : Klassisk musik der gentages igen og igen
Læs også : Loud lancerer lovet journalistisk flagskib – når det engang passer ind
Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio
Vær den første til at kommentere