Hvor få medarbejdere der faktisk er fastansat til at producere indhold til den nye ungdomskanal fremgår af en dispensationsansøgning, som blev indsendt i foråret.
Da Radio Loud gik i luften den 1. april var den udtalte ambition for stationen med udgangspunkt omkring den sydfynske lokalradio Radio Diablo, at man hurtigt ville nå op på omkring 100.000 lyttere hver uge.
Men på trods af at radiolytningen har været i fremgang i forbindelse med corona-krisen, har det langt fra kunnet aflæses i de lytterundersøgelse, som Kantar Radio-Meter udsender hver mandag. Af undersøgelserne har det blandt andet fremgået, at Radio Loud har så få lyttere i sin målgruppe blandt unge mennesker, at det slet ikke har kunnet måles.
Omvendt er der ingen slinger i valsen, når det handler om offentligt tilskud til at drive Radio Loud uden de manglende lyttere. Således modtager stationen årligt på den gode side af 60 millioner kroner, efter at den sidste efterår vandt et udbud over først og fremmest Radio 24syv.
Det på trods af, at Radio Loud på baggrund af en dispensationsansøgning indsendt til Radio- og TV-Nævnet i april, kun selv ser ud til at have et særdeles overskueligt antal medarbejdere fastansat til at producere nyheder og andre udsendelser.
Journalista.dk har fået adgang til dispensationsansøgningen via aktindsigt.
Loud-bagmand frygtede for indtjeningen
Således skriver bestyrelsesformanden for Radio Loud, Martin Brandt Larsen, i ansøgningen blandt andet følgende :
– I perioden fra 11. marts 2020 og frem til nu, har LOUD haft en række medarbejdere i karantæne grundet udlandsrejser, medarbejdere der er samboende med en smittet person, eller medarbejdere der er samboende med ekstra udsatte personer eller af forsigtighedsårsager/symptomer har været i isolation hjemme. Konkret har syv af vores faste programmedarbejdere (svarende til ca. 25% af det producerende personale) været i isolation af en af disse årsager. Vi konstaterer, at fremtidsudsigterne for samfundet næppe sandsynliggør, at denne udfordring bliver mindre de kommende uger – og måske måneder.
Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
Af hensyn til de således anslåede 28 fastansatte hovedsageligt meget unge og i radiomæssig forstand uerfarne medarbejdere, anmodede Martin Brandt Larsen nævnet om, at der i en periode skete fravigelse af en række produktionskrav. Eksempelvis i forhold til, at der ikke skulle leveres samme antal nyhedsminutter, som ellers fremgår af sendetilladelsen udstedt til Radio Loud.
På samme måde som Martin Brandt Larsen også skrev, at han ellers frygtede at skulle afholde store uforudsete udgifter, hvis det blev nødvendigt at tilknytte freelancere.
Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn
En dispensationsansøgning der blev tildelt af Radio- og TV-Nævnet, således at Radio Loud for en periode ikke skulle opfylde kravene til de udsendelser, der ifølge sendetilladelsen ellers skal køre døgnet rundt.
Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet
Læs også : Radioværter scorer millioner på stationer uden studier – betalt af skatteyderne
Læs også : Loud-bagmænds millionindtægt under angreb : Kulturministeren skal tage stilling til lovligheden
Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio
Vær den første til at kommentere