Efterhånden har den skandaleramte Radio Loud været i luften i et år. Det anført af en ledelse, som i dén grad må anses for at skille sig ud i forhold til, hvordan statsfinansierede medier normalt drives.
Den 1. april sidste år gik Radio Loud for første gang i luften, men siden har det sjældent været de positive overskrifter, der har knyttet sig til stationen med base omkring sydfynske Radio Diablo. Ikke kun fordi Journalista.dk allerede i forbindelse med Radio Louds opstart kunne dokumentere, at Radio Diablo fast kopierede indhold fra andre medier. Men også fordi de fynske bagmænd havde etableret en lang række særdeles iøjnefaldende lokale stationer, som fast sikrer en millionindtægt – selv om antallet af seere og lyttere fremstår særdeles overskueligt.
Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
En fremgangsmåde også kendt hos andre i ejerkredsen, hvilket eksempelvis drejer sig om sønderjyske radiostationer, der har påført en sendemast som adresse for et studie og hvor der også skulle ske udsendelser fra en jordbærplantage. En anden i ejerkredsen driver en skatteyderfinansieret tv-station, hvis indhold har været meget anderledes, end hvad der fremgik af ansøgningen for at opnå det offentlige tilskud – ligesom det også har været begrænset med fremlæggelse af lovpligtige oplysninger om foreningen, han driver sammen med sin kone og en pensioneret journalist.
Antallet af lyttere har ikke været en succes for Radio Loud, der løbende har haft så få, at antallet slet ikke har kunnet måles. Hvilket har været en væsentlig årsag til, at den erklærede ungdomsradio løbende er blevet fjernet fra det såkaldte Radio Meter, som opgør antallet af lyttere hos de danske radiostationer.
Men det er dog ikke kun strukturen bag Radio Loud og antallet af lyttere, som Journalista.dk har kunnet dokumentere iøjnefaldende forhold omkring. Det samme gør sig også gældende for den ledelse, som er sat i spidsen for stationen, der årligt koster skatteyderne 60 millioner kroner.
Højt lønnet direktør sendte konkursregning videre til skatteyderne
Det drejer sig eksempelvis om den journalistiske leder, Ann Lykke Davidsen, der indtil sin ansættelse på Radio Loud, havde forsøgt sig som selvstændigt erhvervsdrivende indenfor områder som yoga. Dog kun med meget blandet succes, da selskabet hun stod i spidsen for gik konkurs, efter hun vil tiltrådt stillingen hos radiostationen. På trods af sin direktørløn var det alligevel skatteyderne, der måtte holde for, da konkursboet skulle gøres op.
En anden af Radio Louds ledende medarbejdere er Anne Bennike, der gik til modangreb mod en af stationens kritikere. Det skete via en kontakt til en kunde, som kun kunne anse hendes henvendelse som et udtryk for, at hun forsøgte at få ham fyret. Tidligere havde Anne Bennikes kæreste, der til dagligt arbejder som journalist på Danmarks Radio, via sin arbejdsplads kontaktet en række aktører i en retssag. En retssag der kunne have betydet, at Loud ville have mistet sin sendetilladelse – og Anne Bennike potentielt således sin arbejdsplads.
På trods af at Radio Loud kun har været i luften i under et år, har der allerede været voldsom udskiftning på ledelsesgangen. Det drejer sig blandt andet om stationens nu tidligere ansvarlige for satire, der var et af de helt store slagnumre i Radio Louds ansøgning, da den sensationelt vandt udbuddet foran storfavoritten Radio 24syv, om at få lov til at drive den statsfinansierede radiokanal.
Læs også : Loud med omfattende revisorpåtegninger: Radio- og TV-Nævnet mærklægger årsagerne
Af ansøgningen fremgik blandt andet, at man ville gå efter at få ansat profiler som Sebastian Dorset, hvilket dog ikke blev tilfældet, da man i stedet tilknyttede en klejnsmed med minimal stand-up-erfaring. Under sin tid på Radio Loud nåede han dog at gøre sig bemærket i forbindelse med, at han delte nøgenbilleder af kvinder, som til dels kunne identificeres. Det skete samtidig med, at Radio Louds store journalistiske efterårssatsning løb af stablen – hvor den reelt lytterløse station advarede mod at få taget nøgenbilleder, fordi de efterfølgende kunne blive misbrugt.
Fætter-kusine-fest på den statsfinansierede radiostation
Ansættelsen af den nu fratrådte satireansvarlige var også markant derved, at han var gode venner med Radio Louds programchef. Det har dog blot været en af de specielle ansættelser, vi har dækket på Journalista.dk i forhold til Radio Loud. Således har vi også kunnet dokumentere, at fætteren til den daværende bestyrelsesformand, var blevet ansat som regnskabschef.
Samtidig har flere af de ledende medarbejdere på Radio Loud udmærket sig ved, at de tilsyneladende har gjort brug af pumpede cv-er. Det i form af stationens tidligere administrerende direktør, der aktuelt er tilknyttet som konsulent – efter en fortid indenfor burgerbranchen. I en tv-udsendelse oplyste han således, at han tidligere havde været ansat på det, han kaldte for Odense Universitet. En opfattelse der dog ikke blev delt af Syddansk Universitet, da tilknytningen alene havde været frivillig og af meget få timers varighed.
Læs også : Louds korrespondenter forsvinder en for en : Påstod at have seks – men har maksimalt tre
En påberåbt tilknytning til en højere læreanstalt har også været tilfældet for Radio Louds podcastredaktør, der endda efter kun få måneders ansættelse er blevet forfremmet. Det i form af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvorfra meldingen dog lød, at man kun i meget begrænset omfang havde gjort brug af den pågældende journalist. Hans kone er også tilknyttet Radio Loud, som hun producere podcasts til. En opgave redaktøren overfor Journalista.dk i en email har oplyst, skyldes et tilfældigt sammenfald.
Hvorvidt podcastsægteparrets ansættelse har været en succes, synes dog at være et åbent spørgsmål, da antallet af lyttere til hendes udsendelser ifølge Dansk Podcast Index er særdeles overskuelige. Det efter at Journalista.dk har kunnet dokumentere, at en væsentlig del af de downloads der trods alt har været af Radio Louds podcasts, er sket i lande hvor antallet af dansk-talende er næsten ikke-eksisterende. Påfaldende udenlandsk opbakning har der også været til Radio Loud på de sociale medieplatforme, som tidligere har haft et stort antal falske følgere i form af brasilianske børn.
En anden forholdsvist nyansat ledende medarbejder er kulturredaktøren, der langt fra altid har haft et positivt syn på sin arbejdsgiver. Således har han tidligere fremsat den noget bizarre udtalelse, at han tilsyneladende håbede at alle involverede i tildelingen af sendetilladelsen til Radio Loud, ville få det, han omtalte som ”lortesmag i munden resten af deres liv”.
Årsagen til den ændrede holdning til arbejdsgiveren kan dog være, at Radio Loud på trods af manglende opbakning fra lytterne, tilbyder ganske fornuftige ansættelsesvilkår. Således må redaktører forventes at tjene på den gode side af 500.000 kroner om året, uanset at arbejdsopgaverne fremstår overskuelige og kan klares hjemme fra privaten.
Læs også : Økonomiske udfordringer på Loud : Har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året
Læs også : Lønfest på Loud : Redaktør scorer 558.250 kroner på at redigere ét program – hjemme fra privaten
Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn
Læs også : Loud har succes med sine podcasts – i lande hvor der ikke tales dansk
Læs også : Loud-chef kontaktede kritikers kunde : Hun forsøgte at få mig fyret med usande påstande
Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet
Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv
Læs også : Efter pres fra Journalista.dk : Berlingskes topchef krøb til korset – og oplyser købsprisen på Radio Loud
Læs også : Loud fjernet fra lyttermålinger : Har simpelthen for få lyttere
Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket
Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles
Læs også : Loud-bagmænd : Vi genudsender igen og igen for at score et større overskud
Læs også : Loud-medejer smider medarbejder under bussen : Hans skyld vi ikke overholdt reglerne
Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt
Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring
Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger
Læs også : Loud-bagmænds definition af egenproduktion : Klassisk musik der gentages igen og igen
Læs også : Loud lancerer lovet journalistisk flagskib – når det engang passer ind
Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio
Vær den første til at kommentere