På trods af at korrespondancen var alt andet end truende, ser Radio- og TV-Nævnet ud til at lægge en del af Radio Louds påstande til grund.
– Har du ikke overfor YouSee truet med aktindsigter med videre?
Sådan lød det simple spørgsmål fra en af de absolut ledende medarbejdere på Radio Loud, da han den forgangne uge henvendte sig skriftligt til disse linjers forfatter. Henvendelsen kom i forlængelse af en artikel, som Frihedsbrevet havde udsendt få dage forinden. Her i gennemgår mediets journalister påstande, som Radio Loud er kommet med overfor Radio- og TV-Nævnet. Det i forhold til, hvorfor Radio Loud ikke havde overholdt den del af sin sendetilladelse, som fastslår et krav om samarbejde med YouSee.
Et spørgsmål der kom op i forbindelse med, at Radio- og TV-Nævnet tidligere på måneden, offentliggjorde rapporten ”Radio- og TV-nævnets udtalelse vedrørende Kulturradio Danmark A/S’ public service-redegørelse for 2020”.
Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
Her i oplyser Radio Loud, at samarbejdet med YouSee omkring brugen af koncernens forskellige platforme ikke var blevet til noget, fordi YouSee og dets moderselskab NuuDay var blevet truet :
– Så meddelte vores kontakt i NuuDay uden varsel den 7. juni: “Som tingene ser ud lige nu, er der ikke opbakning til at jeg laver samarbejdsaftale med jer. Så jeg er blevet bedt om at udskyde yderligere dialog om at få Radio Loud udgivet via YouSee og Telmore Musik til et senere tidspunkt. Det, der bliver henvist til, er, at der på det tidspunkt var en smule blæst om samarbejdet, fordi vi – som sandt var – havde skrevet i vores public service-redegørelse, at vi havde en aftale om et samarbejde med Yousee Musik. Men fordi vi endnu ikke var på platformen, da public serviceredegørelsen udkom, så havde – som vi har fået det fortalt – et par af de mest inkarnerede modstandere af Loud kontaktet Nuuday og truet med alt fra aktindsigter til sagsanlæg og lov om forvaltning. Derfor var vores kontakt i Nuuday blevet bedt om at sætte aftalen i bero, til der kom ro på, da Nuuday ikke ville være en del af vores modstanderes kommunikationsmæssige cirkus.
Tavshed fra Radio Louds ”bulderbasse”
I ”Radio- og TV-nævnets udtalelse vedrørende Kulturradio Danmark A/S’ public service-redegørelse for 2020” slår Nævnet fast, at Radio Loud ikke har overholdt sin sendetilladelse i forhold til samarbejdet med YouSee :
– På ovenstående baggrund kan det konstateres, at Radio Loud ikke efterlevede kravet til at udkomme på YouSee Music i redegørelsesperioden, ligesom der ikke i denne blev indledt en dialog med YouSee med henblik på at sikre udgivelse på deres platform.
Omvendt skriver nævnet i sin rapport, at udtalelserne fra Radio Loud om at påståede modstandere af den statsfinansierede ungdomsradio som Journalista.dk, havde gjort indtryk :
– Endelig skal Radio- og tv-nævnet bemærke, at nævnet har noteret sig, at korrespondancen tillige illustrerer, at Radio Loud møder modstand og udfordringer i forhold til at indgå samarbejder med eksterne parter i kraft af den mobiliserede modstand, der har været og stadig er mod kanalen.
Nedenfor kan du se den samlede kontakt i form af skriftlig korrespondance, som disse linjers forfatter har haft med NuuDay/YouSee. Rent faktisk var der ikke tale om henvendelser på vegne af Journalista.dk, men i stedet 180grader.dk. Det i forbindelse med en artikel her til om, at Radio Loud ikke havde opfyldt sin sendetilladelse i forhold til et samarbejde med YouSee.
Som det tydeligt fremgår af korrespondancen, hvor der alene er sket overstregning af identifikationsoplysninger, var der på ingen måde tale om andet end blot en almindelig henvendelse til en stor virksomheds presseafdeling.
Journalista.dk har forbeholdt Simon Andersen, programdirektør på Radio Loud, den samlede korrespondance med NuuDay og spurgt, hvordan det har været muligt for den på mange måder lytterløse station, overhovedet at anse korrespondancen for en trussel.
Men Simon Andersen, der ellers i forbindelse med sin tiltræden oplyste at være den bulderbasse Radio Loud havde brug for, har alene oplyst, at hverken han eller Radio Loud har nogen kommentarer.
Overfor Frihedsbrevet afviste NuuDay, at der på nogle måder skulle være afgivet trusler overfor dem eller YouSee i forhold til et samarbejde med Radio Loud.
Hverken Radio- og TV-Nævnets sekretariat eller formand er vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.
Læs også : Loud med omfattende revisorpåtegninger: Radio- og TV-Nævnet mærklægger årsagerne
Læs også : Louds korrespondenter forsvinder en for en : Påstod at have seks – men har maksimalt tre
Læs også : Økonomiske udfordringer på Loud : Har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året
Læs også : Loud brændt af: Radiogigant nægtede at samarbejde – i strid med sendetilladelsen
Læs også : Lønfest på Loud : Redaktør scorer 558.250 kroner på at redigere ét program – hjemme fra privaten
Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn
Læs også : Loud har succes med sine podcasts – i lande hvor der ikke tales dansk
Læs også : Loud-chef kontaktede kritikers kunde : Hun forsøgte at få mig fyret med usande påstande
Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet
Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv
Læs også : Efter pres fra Journalista.dk : Berlingskes topchef krøb til korset – og oplyser købsprisen på Radio Loud
Læs også : Loud fjernet fra lyttermålinger : Har simpelthen for få lyttere
Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket
Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles
Læs også : Loud-bagmænd : Vi genudsender igen og igen for at score et større overskud
Læs også : Loud påstod ikke at ville optage lån – har alligevel pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året til bank
Læs også : Loud-medejer smider medarbejder under bussen : Hans skyld vi ikke overholdt reglerne
Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt
Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring
Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger
Læs også : Loud-bagmænds definition af egenproduktion : Klassisk musik der gentages igen og igen
Læs også : Loud lancerer lovet journalistisk flagskib – når det engang passer ind
Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio
Vær den første til at kommentere