Alligevel er det lykkedes for Journalista.dk at finde frem til, hvem journalisten må anses for at være.
Det hører til sjældenhederne at en DR-journalist blander sig i retssager, som omhandler samleverens arbejdsplads. Men det var tilfældet ved det juridiske slagsmål der opstod i forbindelse med, at Radio- og TV-Nævnet blev stævnet af folkene bag det hedengangne Radio 24syv. Sagsanlægget kom efter, at nævnet meget overraskende tildelte Radio Loud en sendetilladelse til en landsdækkende radiostation, hvilket skete på bekostning af netop Radio 24syv.
Det store problem for Radio Loud og dets moderselskab Kulturradio Danmark A/S var, at hvis retssagen havde fastslået at tildelingen af sendetilladelsen til Radio Loud var sket i strid med reglerne, ville hele processen enten skulle gå om – eller sendetilladelsen i stedet skulle være gået til Radio 24syv.
Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
Udfordringen for Radio 24syv-folkene var dog, at det ikke var dem selv, der finansierede sagsanlægget. Det var i stedet en fond, hvis stifters enke efterfølgende henvendte sig til Civilstyrelsen, der er tilsynsmyndighed for de danske fonde. Det fordi der ifølge hende var tale om, at fondsbestyrelsen ikke havde fulgt vedtægterne, da den valgte at afsætte millioner af kroner til sagen mod Radio- og TV-Nævnet.
Anonym profil forsvarede konstant Radio Loud
Samtidig med at fondens enke og dennes rådgiver pressede på overfor Civilstyrelsen, blandede også DR-journalisten Jakob Andresen sig i forløbet. Som Journalista.dk tidligere har dokumenteret skete det ved, at han via sin arbejdsplads, henvendte sig til Civilstyrelsen for blandt andet få interviews i stand om, hvorvidt finansieringen af retssagen var lovlig eller i strid med reglerne.
Henvendelserne fra Jakob Andresen til Civilstyrelsen skete på trods af, at hans kæreste er Anne Bennike, kommunikationschef på Radio Loud. Men samtidig med henvendelserne Jakob Andresen foretog til Civilstyrelsen, dukkede der også en anonym Twitter-profil op, som syntes at bruge ekstremt mange timer på enhver form for diskussion, der havde relation til Radio Loud.
Det skete under navnet @Kalle_Fakta, hvis indehaver samtidig syntes at tage arbejdstiden i brug, når der skulle reageres på forhold omkring den på mange måder lytterløse station.
En fremgangsmåde der medførte klager fra Loud-kritikere, der anså personen bag @Kalle_Fakta, for at være identisk med Jakob Andresen.
Lytternes og Seernes Redaktør : Ingen grund til at betvivle Jakob Andresen stod bag anonym profil
Tidligere på året faldt der afgørelse i en klagesag om spørgsmålet, efter at en klager havde henvendt sig til Danmarks Radio. Det fordi denne fandt det mærkværdigt, at Jakob Andresen syntes at køre et dobbeltspil – ligesom han tilsyneladende også havde brugt en del af sin arbejdstid på markante Twitter-angreb.
I første omgang afviste Jakob Andresens chef, at gå nærmere ind i sagen, som han derfor afviste. En vurdering der også fremgik af den afgørelse, som Jesper Høvsgaard Termansen, Lytternes og Seernes Redaktør, traf. Men i afgørelsen skriver Termansen dog, at der ikke synes at være tvivl om, hvem der stod bag den anonyme profil :
– MVD (initialerne for navnet på Jakob Andresens overordnede, red.) har med sit svar ikke bestridt Klagers udlægning af, at den pågældende medarbejder, som twitter under navnet @Kalle_Fakta. Eftersom MVD har valgt at svare på klagen og ikke anfægter, at det er hans medarbejders privat profil – @Kalle_Fakta – samt at MVD forsvarer medarbejderens ret til at ytre sig på den pågældende profil, lægger jeg til grund, at Klagers oplysning er korrekt.
Klager : Det var Jakob Andresen der oprettede falsk profil og brugte den i arbejdstiden
Siden afgørelsen fra Jesper Høvsgaard Termansen, har vi på Journalista.dk forsøgt at få oplyst, hvilken DR-medarbejder klagen var rettet i mod. Det for at få fastlagt, om det var Jakob Andresen, der stod bag den anonyme profil. Men som udgangspunkt er det dog ikke noget, som man fra Danmarks Radios side, ønsker offentligheden skal have adgang til.
Efter et meget langstrakt forløb med Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, fremsendte statsmediet en del af indholdet af den klage, som var indgivet over journalistens fremgangsmåde. Det havde dog valgt at overstrege den del af klagen, som omhandlede journalistens navn, hvilket skete med begrundelsen :
– Ud fra en konkret vurdering er det DR’s opfattelse, at hensynet til beskyttelse af journalistens private forhold gør det klart påkrævet, at retten til aktindsigt begrænses i forhold til den pågældende oplysning. DR lægger vægt på, at der fremsættes beskyldninger mod journalisten, som ikke er verificeret.
På Journalista.dk har vi dog fået adgang til selve klagen, hvor af fremgår, at den omhandlede Jakob Andresen. Således skriver klageren blandt andet :
– Jakob Andresen har som DR-ansat public service-journalist blandet sig journalistisk i en retssag, som hans kones arbejdsplads var part i og hvis udfald kunne have potentielt store økonomiske konsekvenser for den pågældendes arbejdsplads.
Læs også : Loud med omfattende revisorpåtegninger: Radio- og TV-Nævnet mærklægger årsagerne
Læs også : Louds korrespondenter forsvinder en for en : Påstod at have seks – men har maksimalt tre
Læs også : Økonomiske udfordringer på Loud : Har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året
Læs også : Loud brændt af: Radiogigant nægtede at samarbejde – i strid med sendetilladelsen
Læs også : Lønfest på Loud : Redaktør scorer 558.250 kroner på at redigere ét program – hjemme fra privaten
Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn
Læs også : Loud har succes med sine podcasts – i lande hvor der ikke tales dansk
Læs også : Loud-chef kontaktede kritikers kunde : Hun forsøgte at få mig fyret med usande påstande
Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet
Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv
Læs også : Efter pres fra Journalista.dk : Berlingskes topchef krøb til korset – og oplyser købsprisen på Radio Loud
Læs også : Loud fjernet fra lyttermålinger : Har simpelthen for få lyttere
Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket
Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles
Læs også : Loud-bagmænd : Vi genudsender igen og igen for at score et større overskud
Læs også : Loud påstod ikke at ville optage lån – har alligevel pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året til bank
Læs også : Loud-medejer smider medarbejder under bussen : Hans skyld vi ikke overholdt reglerne
Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt
Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring
Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger
Læs også : Loud-bagmænds definition af egenproduktion : Klassisk musik der gentages igen og igen
Læs også : Loud lancerer lovet journalistisk flagskib – når det engang passer ind
Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio
Vær den første til at kommentere