Når Radio- og TV-Nævnet i dag træder sammen, skal det blandt andet tage stilling til en række dispensationsansøgninger fra Radio Loud – hvis indhold offentligheden ikke må kende til.
250.000.000 kroner.
Det er i runde tal det beløb, som skatteyderne over en 4 årig periode tvinges til at betale til Radio Louds moderselskab Kulturradio Danmark A/S, selv om stationens lyttertal i bedste fald er begrænset. Således viser de senest offentliggjorte tal fra det Radiometer, der udarbejdes af Kantar Gallup, at stationen forholdsvist fast ligger med omkring 10.000 ugentlige lyttere.
Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de
Radio Loud har de seneste uger varslet en række store ændringer, som kommer i forlængelse af, at Simon Andersen er blevet udpeget til ny programdirektør. Således har han overtaget posten fra Ann Lykke Davidsen, der i radioens første levetid ellers var dens ansigt udadtil. Ændringer der først og fremmest har medført, at der søges i retning af indholdet på det hedengangne Radio 24syv.
Den nu nedlagte taleradio, som Radio Loud forrige efterår vandt udbuddet omkring sin sendetilladelse over – på løfter om at gøre om ikke alt anderledes end Radio 24syv, så i hvert fald næsten det, som ligner.
Stor ansættelsesrunde midt under behandling af dispensationsansøgninger
Men for at det overhovedet kan blive muligt for Radio Loud at lave markante ændringer i sine udsendelser, kræver det en række dispensationer i forhold til sendetilladelsen, den på mange måder lytterløse station fik udstedt ved sin opstart. Det er formentligt også årsagen til, at Radio Loud til dagens møde hos Radio- og TV-Nævnet, har indsendt en række dispensationsansøgninger, som nævnets medlemmer skal behandle.
Journalista.dk er kommet i besiddelse af aktindsigter, hvor formålet har været at forsøge at få oplyst, hvilke dispensationsansøgninger Radio Loud har indsendt. Men fra Slots- og Kulturstyrelsen, der agerer sekretariat for Radio- og TV-Nævnet, lyder meldingen, at væsentlige økonomiske forhold hos Radio Loud gør, at styrelsen har mørkelagt ansøgningernes indhold :
– Der er i medfør af offentlighedslovens § 30, nr. 2, efter høring af Kulturradio Danmark A/S undtaget oplysninger i dokument nr. 21/05609-1, om tekniske indretninger eller forretningsforhold, da det er af væsentlig økonomisk betydning for Kulturradio Danmark A/S, at anmodningen om aktindsigt heri ikke imødekommes.
Samtidig oplyser Slots- og Kulturstyrelsen i sin følgeskrivelse i forbindelse med nægtelsen af udleveringen af indholdet af Radio Louds dispensationsansøgninger, at det sker efter at der er foretaget såkaldt partshøring af radiostationens moderselskab :
– Vi har til brug for behandlingen af aktindsigtsanmodningen givet Kulturradio Danmark A/S mulighed for at komme med bemærkninger til anmodningen om aktindsigt i dispensationsansøgningen, jf. § 19 om partshøring i lovbekendtgørelse nr. 433 af 22. april 2014 (Forvaltningsloven).
Dispensationsansøgningerne fra Radio Loud sker samtidig med, at stationen i disse dage med meget korte ansøgningsfrister, søger nye medarbejdere. Journalistiske medarbejder der blandt andet skal stå i spidsen for et nye truecrime-program, ligesom Loud blandt andet også er på jagt efter nye nyhedsoplæsere.
Læs også : Loud med omfattende revisorpåtegninger: Radio- og TV-Nævnet mærklægger årsagerne
Læs også : Louds korrespondenter forsvinder en for en : Påstod at have seks – men har maksimalt tre
Læs også : Økonomiske udfordringer på Loud : Har pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året
Læs også : Loud brændt af: Radiogigant nægtede at samarbejde – i strid med sendetilladelsen
Læs også : Lønfest på Loud : Redaktør scorer 558.250 kroner på at redigere ét program – hjemme fra privaten
Læs også : Loud-direktør gik konkurs : Sendte blot regningen videre til skatteyderne – på trods af millionløn
Læs også : Loud har succes med sine podcasts – i lande hvor der ikke tales dansk
Læs også : Loud-chef kontaktede kritikers kunde : Hun forsøgte at få mig fyret med usande påstande
Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet
Læs også : Loud-direktør lukker ned : Nægter at tale om sit pumpede cv
Læs også : Efter pres fra Journalista.dk : Berlingskes topchef krøb til korset – og oplyser købsprisen på Radio Loud
Læs også : Loud fjernet fra lyttermålinger : Har simpelthen for få lyttere
Læs også : Lokal ildsjæl : Loud-bagmænd holdt ikke hvad de lovede – alligevel fik de os lukket
Læs også : Fiaskoen er total : Radio Louds lyttertal nu så lavt det ikke kan måles
Læs også : Loud-bagmænd : Vi genudsender igen og igen for at score et større overskud
Læs også : Loud påstod ikke at ville optage lån – har alligevel pantsat hele sit statstilskud på 60 millioner kroner om året til bank
Læs også : Loud-medejer smider medarbejder under bussen : Hans skyld vi ikke overholdt reglerne
Læs også : Loud får over 60 millioner i årligt statstilskud – men har kun 28 fastansatte medarbejdere til at producere radio døgnet rundt
Læs også : Loud lovede lytterne Sebastian Dorset – ansatte i stedet klejnsmed med minimal stand-up-erfaring
Læs også : Loud-medejer leverer ikke lovede udsendelser på sin statsfinansierede tv-station – og offentliggør ikke lovpligtige oplysninger
Læs også : Loud-bagmænds definition af egenproduktion : Klassisk musik der gentages igen og igen
Læs også : Loud lancerer lovet journalistisk flagskib – når det engang passer ind
Læs også : Overholdt ikke sin sendetilladelse : Radio Loud-bagmand sendte ikke lovet taleradio
Vær den første til at kommentere